WBS cursus – LinkedIn oefening

Wat is een Social Network website? Wat is LinkedIn? (Wikipedia)

 1. Zoek eens een persoon die je kent in LinkedIn (via www.linkedin.com of via www.google.com). Ook mogelijk om een van de deelnemers in het groepje of bijvoorbeeld een van de cursusleiders hiervoor te nemen. Bekijk de contactpersonen voor zover deze openbaar zijn. Hebben jullie wederzijde bekenden?
 2. Wanneer een groepslid al een LinkedIn account heeft kun je inloggen en mensen zoeken die je nog niet aan je contacten hebt toegevoegd. In de rechter kolom zie je welke van je kennissen deze persoon wellicht rechtstreeks kennen.
 3. Zoek een groep (onderstaand of via Search rechts bovenaan in LinkedIn).
  Netwerk Platteland / GUUS
  – Gebiedsontwikkeling Landelijk gebied
  – Groningen Open Coffee Club

  – Krimp
 4. Welke groepen zijn open, welke gesloten? Wie zijn er lid en ken je die leden? Welke omschrijving trekt je aan om lid te worden en welke niet? Blader door de leden en de eventuele discussies die worden gevoerd. Zijn het recente gesprekken? Zou een LinkedIn groep voor jou werken? Om te discussiëren en/of contact te houden met mensen?
 5. Documenteer je bevindingen op een van de volgende manieren (of beide, bij voldoende tijd):
 • Bekijk onze gezamenlijke mind map in Mind Meister (account voor nodig in MindMeister of via Google account) en voeg een of meer onderwerpen aan de map toe om het onderwerp web2.0 en plattelandsontwikkeling in kaart te brengen.
 • Bekijk ons gezamenlijke Google document (voor iedereen toegankelijk) en laat een opmerking achter over de kansen van samen schrijven (zoals in wiki’s, Google docs e.d.) voor plattelandsontwikkeling.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s