De paden op, de lanen in

Een nieuwe wandelroute “Dwars door Gelderland” verbindt verschillende natuurgebieden met elkaar. De 165 km lange route start bij Harderwijk en gaat eerst richting Hulshorst, dan naar beneden via Garderen, langs/door Planken Wambuis, boven Arnhem langs, en dan met een kronkel langs Eerbeek, Dieren, door Doetingchem naar ‘s-Heerenbergh. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik onze provincie niet goed genoeg ken om al de mooie gebieden bij name te kunnen noemen, maar hopelijk is dat allemaal binnenkort te lezen op de website van de wandelroute: www.dwarsdoorgelderland.nl. (Die website is al in de lucht maar biedt – op het moment van schrijven – een nieuwsberichtje over de beste oliebollenbakker in plaats van informatie over Route 1…)

Doe de EHS

Het komt er een beetje op neer dat je met zo’n route ervaart hoe al die gebieden nu of in de toekomst aan elkaar geschakelt zijn in een Ecologische HoofdStructuur. Mooi vind ik dat de tocht voor het grootste deel over onverharde paden gaat, de route in 25 etappes is te downloaden via wandelnet.nl én er een radioprogramma aan wordt gewijd. In dit programma reizen twee (voor mij on)bekende verslaggevers de route per etappe. Het programma start op 9 januari en is elke zaterdag tussen 10.00 en 13:00 uur te horen via Omroep Gelderland. Deze omroep is, samen met Natuurmonumenten en Stichting Wandelplatform LAW de initiatiefnemer acher de samengestelde wandelroute. Het is een samenstelling uit verschillende lange-afstandsroutes.

Laarzen of natte pootjes

Natuurmonumenten organiseert zaterdag 16 janurari een gezamenlijke wandeltocht onder begeleiding, waarbij een begin van de tocht wordt gelopen vanaf Hierden. Geadviseerd wordt waterdichte schoenen of laarzen te dragen. Zie www.natuurmonumenten.nl.

[Info uit: Veluweland]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s