Boeren met smaak

Vanmorgen met dhr van Twillert (eigenaar van Ko-Kalf, biologisch vleesproducent in Elburg) en dhr Migchels (Rabobank) vergaderd over de plannen van onze 4-koppige werkgroep om in Elburg Vesting aan de slag te gaan met duurzaam ondernemen, en het betrekken van biologische en ambachtelijke boeren uit de omgeving. Plannen werden door beiden van harte ondersteund en aangevuld, en onze enthousiaste werkgroep kreeg nuttige aanbevelingen voor voortgang. In het nieuwe jaar meer hierover, als de plannen wat concreter zijn en dus geschikter voor publiek. De aanwezigen vanmorgen waren er in elk geval enthousiast over!

Waar we ook enthousiast over waren is een boek dat ons werd aanbevolen door meneer van Twillert. Erg inspirerend voor ons project. (Al ging de vorige post ook over een boek, het is eindejaarsvakantie, dus tijd voor inspiratie!)

Boeren met smaak. Biologische pioniers met hart & ziel
Uitgever Penn Communicatie
ISBN 9789077948231
December 2008
Prijs € 22,00

Boeren met smaak (Omslag)(De omslag ziet er in het echt een stuk fleuriger een uitnodigender uit dan hier.)

“Boeren met hart en ziel. Biologische landbouw en de kwaliteit van het leven. De moderne consument eist kwaliteit. Smakelijk, gezond voedsel, dat verantwoord geproduceerd wordt. Respect voor de natuur, een fatsoenlijk bestaan voor vee en een schone bodem horen daarbij.

Biologisch, ecologisch en biodynamisch boeren is een antwoord op die vraag. In dit boek wordt de ‘authentieke landbouw’ beschreven en in beeld gebracht. Centraal staan de pioniers die de tijdgeest weerstonden, en overleefden. Smaken hun producten werkelijk beter, en zijn biologische producten gezond?
Vol treffende illustraties en met bijdragen van deskundigen op diverse terreinen.”

Het boek biedt naast de rijk geïllustreerde anekdotes ook een reeks adressen voor verder contact. Interessant, mooi en concreet nuttig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s